Години наред учениците от СУ „Свети Климент Охридски“ участват в Националния конкурс „Въведение Богородично“

Години наред учениците от СУ „Свети Климент Охридски“ участват в Националния конкурс „Въведение Богородично“, организиран от Пловдивска Света Митрополия. Конкурсът е посветен на Деня на християнското семейство (21. ноември) и тази година бе проведен за девети път.
На 27. ноември с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, Знеполският епископ Арсений – викарий на митрополита, награди участниците в конкурса.
Архиереят приветства учениците, учителите и родителите в митрополитския храм „ Св. вмчца Марина” в Пловдив и лично връчи наградите на децата, отличени с първа, втора и трета награда, както и на тези с похвали и поощрения.
В конкурса взеха участие общо 623. ученици. За пръв път тази година има и международно участие на деца от Северна Македония и от Молдова. Темите на ученическия конкурс бяха „Моята молитва за семейството и родината” за по-малките, а за по-големите – „Петата Божия заповед – актуална за всички времена…“
Ученици от училището ни отново заеха призови места в различните възрастови категории, като участваха с прекрасните си разкази, есета и рисунки.
В конкурса се класираха следните ученици:
Валя Свирачева, 4кл. – поощрителна награда за разказ, ръководители Румяна Велинова и Мария Мирова;Мария Гагова,7б клас – III място за есе, ръководител Анна Пейчинова;
Костадин Перчелиев, 8а клас – II място за есе, ръководител Анна Пейчинова;
Екатерина Синапова, 9а клас – III място за есе, ръководител Надежда Тадорова;
Петя Гелина, 9а клас – поощрителна награда за есе, ръководител Надежда Тодорова;
Иван Ташев,7б клас – II място за рисунка, ръководител Анна Пейчинова.
Учителите Анна Пейчинова, Надежда Тодорова, Мария Мирова и Румяна Велинова, подготвили учениците за достойното им представяне, също получиха Благодарствени грамоти с признателност към труда им.
Завеждащият Културно-просветния отдел г-жа Недка Чолакова подчерта в словото си, че грамотата от конкурса „Въведение Богородично“ е най-големият подарък за децата, тъй като в нея е описан резултатът от труда им, и потвърден с подписа на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай. Тя похвали дългогодишното участие и достойно представяне на учениците от нашето училище.
Години наред учениците от СУ „Свети Климент Охридски“ участват в Националния конкурс „Въведение Богородично“
Към началото