Националното състезание по изобразително изкуство „Лаборатория за изкуство“

На 9 и 10 юни 2023 година ученичката Виктория Чукалова от 5а клас с ръководител Мариана Пелева, старши учител по изобразително изкуство в СУ „Св. Климент Охридски“, участваха в Националния кръг на Националното състезание по изобразително изкуство „Лаборатория за изкуство“ , което се проведе в гр. София. Училище домакин на състезанието беше 51. СУ „Елисавета Багряна“ – училище, предоставящо творческа атмосфера за талантливите деца. Националният кръг на състезанието започна с официално откриване, по време на което се насладихме на творческия дух на ученици от училището и на техни гости.
Специални гости на събитието бяха г-жа Галя Георгиева, главен експерт, дирекция СПУО към МОН, г-жа д-р Ваня Кастрева, Началник на РУО – София – град и Проф. Д. Изк. Н. Бисер Дамянов – председател на националната комисия. Те поздравиха всички 200 класирали се ученици от цяла България – от 4, 5, 6, 7 и 10 клас. Състезателната част се проведе на 10 юни. Нашата ученичка се състезава редом с 40 деца от 5 клас, класирали се за Националния кръг. Състезанието приключи в късния следобед с официално закриване и връчване на грамоти за участие.

На 29 юни 2023 година, на тържествена церемония в Лапидариума на Регионалния исторически музей – гр. Пазарджик, г-жа Дора Дулчева-Величкова, началник РУО – гр. Пазарджик, награди г-жа Мариана Пелева, старши учител по изобразително изкуство в СУ „Св. Климент Охридски“ – гр. Ракитово, с грамота за принос в издигане престижа на образователното дело в област Пазарджик, и ученичката Виктория Чукалова от 5а клас, постигнала високи резултати на Националното състезание по изобразително изкуство „Лаборатория за изкуство“ през учебната 2022/2023 година.

Пожелаваме на Виктория да бъде все така всеотдайна и упорита и да покорява нови върхове!

Националното състезание по изобразително изкуство „Лаборатория за изкуство“
Към началото