Световна седмица на предприемачеството от 14 до 20 ноември 2022г.

Световна седмица на предприемачеството от 14 до 20 ноември 2022г.
Отбелязва се от 2008 г. по инициатива на Мрежата за глобално предприемачество (GEN) с цел подпомагане на предприемачите да разширят своя бизнес за постигане на икономически растеж. В България Световната седмица на предприемачеството се отбелязва със съдействието на организацията “Джуниър Ачийвмънт България”.
Световната седмица на предприемачеството беше отбелязана в СУ „Свети Климент Охридски“ –Ракитово, на 16.11.2022г.със среща разговор на учениците от 9 „а“, 10 „а“, 10 „б“ и 11 „а“ клас., които изучават предприемачество и бизнес, с г-жа Магдалена Грозданова – местен успешен предприемач. На срещата тя разказа на учениците как в нея е узряла идеята да започне своя бизнес. Не спести перипетиите, спънките, рисковете, които е поемала. Внушаваше на учениците, че никога не бива да се отказват и да се предават заради трудностите, с които ще се сблъскват и винаги трябва да следват мечтите и сърцето си и да бъдат постоянни в това, което правят.
Учениците задаваха въпроси, свързани с конкуренцията на бизнеса, с начините на осигуряване на необходимите продукти, как е научил тънкостите на производство на закуски и пити. Г-жа Грозданова им обясни, че се е стремила да се учи от най-добрите в професията и все още продължава да учи и да търси информация.
Световна седмица на предприемачеството от 14 до 20 ноември 2022г.
Към началото