Резерват „Беглика“ – едно неделно приключение

Резерват „Беглика“ – едно неделно приключение
Приключението ни със Сдружение „Естествоизпитатели“ започна с един час в училище на 26.10.2022г. , в който се обсъждаше отношението ни към природата, защитените територии, рециклирането и климатичните промени. Активно участие в тази среща взеха учениците от 6“а“, 8,9 и 10 класове.
В последствие, екипът на Сдружението, ни покани да посетим резерват „Беглика“, където на практика да опознаем една защитена територия – правилата за пребиваване , както и видовете растения, и животни, които се опазват там .
На 13.11.2022г учениците от 6а и 9а клас ,заедно с г-жа Галя Димова -ст. учител по Биология и здравно образование и група ученици от СУ „ Кирил и Методи“ Велинград, се впуснахме в неделното приключение – Резерват „Беглика“.
Движейки се по регламентираната екопътека в резервата и напътствани от екипа на Сдружение „Естествоизпитатели „, ние научихме много нови неща, видяхме защитени растения, следи от диви животни – елени и кошути, направихме страхотни снимки, защото гледките бяха спиращи дъха. Завързахме нови приятелства и преживяхме незабравими моменти, които ще останат спомени завинаги.
Кореспондент : Авелина Белева -9а
Резерват „Беглика“ – едно неделно приключение
Към началото