Седмица на чуждите езици

В седмицата на чуждите езици в СУ „Св. Климент Охридски” гр. Ракитово,учениците от VII „а“ и VII „б“ клас, с учители по английски език г-жа Мария Мечева и г-жа Румяна Ташева, показаха знанията си по учебния материал, натрупани до момента.
Те участваха в отборно състезание под формата на телевизионни игри. Учениците бяха разпределени в смесени отбори от двата класа, за да се обединят екипно и да покажат, че състезателният дух на отбора е по-важен от индивидуалната надпревара.
В първата игра „Стани богат“ с въпроси върху материала от 7-ми клас на английски език победиха учениците от отбор А – Васил Терзиев, Петя Прагова, Силвия Кирова, Славена Мечева, Жасмин Гяурова.
Другият отбор Б, в състав Даниела Хърова, Кирил Камбуров, Ценко Кушлов, Дени Кехайова спечели втората игра „Password”, в която задачата се състоеше в отгатване на думи след прочетени определения на понятия на английски език.
За да се излъчи победител, двата отбора имаха задачата да отговорят на един последен въпрос от обща култура и след отговора на Жасмин Гяурова, първото място спечели отбор А.
Състезанието се проведе изцяло на английски език, а всички участници преодоляха страховете си, доказаха на себе си колко много са научили и разбраха, че постоянният труд се възнаграждава. Публика бяха г-жа Галя Димова – главен учител, учениците от 6″а“клас и останалите ученици от 7″а“, 7″б“клас и 10″а“ клас, които се включиха по време на състезанието с жокери, за да подкрепят участниците.

Поздравления, блестящи участници, за знанията, постоянството, усилията и вярата във вас самите! Показахте, че удовлетворението от добрите резултати като следствие на трудолюбието е безценно.
Пътят на знанието е безкраен, но всяка малка крачка, която правите, ви води към вашето израстване. Ние се гордеем с вас и ви подкрепяме!

Седмица на чуждите езици
Към началото