Училищен урок на тема „Всеки е различен“

Всеки един от нас има нещо, което ни прави специални. Независимо дали сме високи или ниски, добри в математиката или в изкуството, всеки от нас носи в себе си уникални качества, които го правят различен от другите. Точно в тези различия се крие красотата на света!
Това беше основната идея на проведения в залата на училището урок на тема „Всеки е различен“ на три езика – български, немски и английски, с учениците от VI „a“ и VI „б“ клас с ръководители г-жа Пелагея Пандева и г-жа Румяна Ташева.
Началото на урока постави десетокласникът Ангел Кафеджиев, с учител по английски език г-жа Мария Неделчева, който поздрави всички присъстващи с две английски песни, с акомпанимент на китара.
Голяма изненада бе мюзикълът на немски език, представен от VI „a“ клас, по време на който децата влязоха в различни роли , изпяха множество песни, потанцуваха и се позабавляваха от сърце. Ученичките от VI „a“ клас – Виктория Чукалова и Михаела Пандева зарадваха публиката със своите авторски стихотворение и есе на български език на тема „Всеки е различен“.
Учениците от VI „б“ клас пък представиха сценки и песни на английски език по темата. Чрез тях ни показаха как да не съдим другите, да не ги затваряме в мисловни рамки и как добротата се възнаграждава с доброта.
Гости на мероприятието бяха директорът на училището – г-жа Дафинка Клечарова, учители по езици в училището ни, както и от областта, множество родители и други наши ученици.
Важно е да разберем, че различията не трябва да ни разделят, а по-скоро да ни обогатяват. Всеки има право на своето мнение, своите убеждения и своите таланти. Когато се уважаваме помежду си се учим да ценим пъстротата на различните таланти, създаваме по-хармонична и толерантна общност. Колкото повече си помагаме и се поставяме на мястото на другите, толкова по-смислено е развитието на общността ни!

Училищен урок на тема „Всеки е различен“
Към началото