На 17.06.2024 г. в СУ „Св. Климент Охридски“ бяха връчени дипломите и отличията на зрелостниците, които оставят в историята на гимназията своите постижения, успехи и впечатления за качества, знания и добродетели.
На тържеството присъстваха много родители и гости, а вокалната група на училището с ръководител г-н Николай Балабанов, отправи своя специален поздрав към зрелостниците. С решение на Педагогическия съвет бе присъдено званието „Отличник на випуск 2024“ на Мартин Тодоров Янев от XII „a“ клас, който получи плакет и златен медал. За постигнат отличен успех (6.00) за втори гимназиален етап беше наградена със златен медал и плакет и ученичката Стела Георгиева Гелина от XII „а“ клас. Плакети и грамоти за отличен успех получиха и Фани Янкова, Добромира Зарева, Исин Манев, Тереза Цигова, Велизар Калинчев, Салиха Еюп и Ива Бойкова. За високи спортни постижения и активно участие в извънкласни дейности с грамоти и статуетки бяха наградени Венцислав Наков, Велизар Калинчев, Асен Ненов, Росен Дишов и Красимир Цонин.
Учениците от XII „б“ клас получиха и свидетелства за професионална квалификация за изучаваните от тях професии.
Директорът на училището – г-жа Дафинка Клечарова, пожела на завършилите да бъдат здрави, да сбъднат своите големи и красиви мечти и да пазят спомените от училище като безценно богатство. Бъдете целеустремени и знайте, че светът ви очаква, нуждаейки се от вашата креативност, талант и доброта. Вие сте творците на новия ден – знаещи, можещи, притежаващи морални и професионални качества, които са гаранция за бъдещите ви успехи и реализация. Щастлив полет към високите върхове на големия живот, скъпи наши ученици!

Към началото